Valdespino Pedro Ximénez Sherry

Herkomst: Spanje - Jerez

Druif: Pedro Ximénez

Omschrijving: Geur van noten, rozijnen, vijgen, dadels en chocolade. Intens zoet en prachtig complex. Zeer intens zoet van smaak, een wijn voor echte zoetekauwen, met dadels, stroop, rozijnen, maar ook zuren en bitters, zodat een mooi evenwicht ontstaat. 

Kleur: Donkerbruin

Volume: 0.375L

Lekker bij: Een perfecte dessertwijn, bij krachtig zoete desserts, notentaart, dadels en gedroogde vijgen maar de mooiste combinatie is die met chocolade..

Temperatuur: 10 - 12 C.

Wanneer te serveren: Bedoeld om direct te drinken, maar mag gerust een tot twee jaar worden bewaard..

Weetje: De El Candado is zo'n superfijne en mythische wijn dat ooit één van de familieleden besloot dat het vat waarin deze bijzondere wijn bewaard werd met een hangslot afgesloten moest zijn. Vanuit die traditie is nu elke fles van deze hoog gewaardeerde Pedro Ximenez ook met een Candado (hangslot) uitgerust. 

  • € 14,95

Aantal

Valdespino Pedro Ximénez Sherry

Het sherryhuis Valdespino is een zeer traditioneel sherryhuis wat als een van de weinige sherryhuizen nog eikenhouten foeders (traditionele sherryvaten) gebruikt voor het vergisten van hun wijnen. Het bedrijf heeft 100 ha aan eigen wijngaarden waaronder de beroemde Innocente wijngaard. De wijnstokken in de wijngaarden zijn bijna allemaal meer dan 30 jaar oud, waardoor er een constante kwaliteit geleverd kan worden. De sherry's van Valdespino hebben allemaal karakter, hoge kwaliteit en concentratie. Voor de Pedro Ximenez sherry worden zongedroogde 100% Pedro Ximenez druiven gebruikt, waarna de wijn voor minstens 10 jaar rijpt in het solera-systeem. El Candado (de Spaanse vertaling voor "hangslot") is een unieke sherry die enkel gemaakt wordt van de Pedro Ximenez druiven die groeien in de sherry gebieden van Spanje. Het is de klassieke Jerez dessert wijn. En dat hangslot aan de fles (kan) voorkomen dat hij te snel leeg gaat. Want eenmaal van de El Candado Pedro Ximenez Valdespino gedronken dan wil je zeker meer!