terug

Een gewoon zakje noten kun je overal wel krijgen. Maar zulke kwaliteit en zoveel keuze?! En ter plekke vers gebrand? (mmm … dat ruikt verleidelijk!) Daarvoor moet je bij de speciaalzaak van Rens Verhoeven zijn, waar je ook terecht kunt voor de lekkerste en meest bijzondere wijnen. Kijk meteen eens met hoeveel ambachtelijk vakmanschap en engelengeduld hij zijn winkel heeft ingericht, met smaakvolle handbewerkte details van ingelegd recyclehout. “Een beetje uit de hand gelopen hobby. Als ik iets doe, dan gá ik er ook echt voor.” Dat zie je, dat ruik je, dat proef je. En dat geloof je, als deze gepassioneerde ondernemer eenmaal begint te vertellen over zijn mooie natuurproducten: Wine & Nuts.

Cashewnoten, Pecannoten, Walnoten, Hazelnoten, Pistache, Amandelen, Paranoten, Pinda's … In de Vershal vers gebrand in arachideolie, droog geroosterd in de heteluchtoven of ongebrand. Gezouten, ongezouten, gesuikerd, naturel en in of uit de schil...

Rens: “Noten zijn een fantastisch natuurproduct. Lekker en voedzaam. Geen kleur- of smaakstoffen, niks e-nummers of andere rare toevoegingen. Dit is gewoon puur natuur. Heerlijk bij de borrel als je ’s avonds op de bank zit. Een stuk gezonder dan die zak chips waarvan je niet weet wat er allemaal in zit. Maar natuurlijk ook erg lekker on the go, op je werkplek, in een salade of een ander gerecht!”

Achtergrond

Na zijn sporen te hebben verdiend in de horeca, werkte Rens jarenlang in een wijnspeciaalzaak. Daar werd zijn passie geboren: die voor wijn. “Vanuit mijn vinologenopleiding aan de Wijnacademie kan ik je veel vertellen over wijn. Over druivenrassen en –soorten, producenten en wijnbereidingen, klimaat en terroir. Heb je thuis een etentje met vrienden? Ik help je graag daarbij een paar mooie wijnen te selecteren. Voor een wijnspijscombinatie die de tongen niet alleen streelt, maar ook losmaakt!” Dat laatste geldt evenzeer voor de combinaties die Rens met collega’s in de Vershal wil brengen..

Voor elk budget en iedere gelegenheid

Wine & Nuts voert een uitgebreide collectie wijnen uit zo’n 10 tot 15 landen. Chili, Nieuw-Zeeland, Argentinië en Zuid-Afrika bijvoorbeeld. Of dichter bij huis, Oostenrijk en Duitsland. “De nadruk ligt misschien net iets meer op Frankrijk, Spanje en Italië,” besluit Rens. “Dat zijn en blijven nu eenmaal wijnlanden met de meeste diversiteit. Ik heb al een mooi huiswijntje onder de vijf euro. Maar ook topwijnen voor speciale gelegenheden, zoals een Amarone uit Italië, bereid uit ingedroogde druiven. En wil je een flesje meenemen om thuis meteen te ontkurken? Witte wijn, rosé en bubbels liggen gekoeld op u te wachten.”

Top 5

1. Naonis Pinot Grigio €8,50 
2. Philips Luxe Mix Licht Gezouten 250 gr. €5,95 
3. Pinda-Cashew Honing&Zeezout 250 gr. €3,95
4. Rookamandelen 250 gr. €4,95
5. Cantine Menhir 'No Zero' Negroamaro €11,95

 

-Vershalhetveem.nl-

 

Meteen bij binnenkomst liepen we tegen ‘Wine & Nuts’ aan. Wij waren als wijnpuristen vooral geïnteresseerd in de wijnen natuurlijk. Een niet al te groot assortiment, maar wat men biedt is uitstekend. En een jonge, onstuitbaar enthousiaste wijnwinkelier die niet alleen houdt van wijn, maar ook van vertellen over wijn. In no time liep het water ons door de mond. Al snel bevonden we ons weer in een situatie waarin we ons zo graag bevinden: zoveel om uit te kiezen. Dat is altijd goed, dat je een beetje moeite moet doen met kiezen. En inmiddels weten we dat zijn beschrijving van de wijn en het daarbij horende advies prima voor elkaar was. Kortom: een plek waar je altijd slaagt en met een mooie wijn naar buiten stapt.

 

-Wijnwinkelreview.nl-