Château Violet Sauternes

Herkomst: Frankrijk - Sauternes, Bordeaux

Druif: Semillion & Sauvignon Blanc

Omschrijving: Elegant verfijnde nobele toets en prachtige rijkdom van honing, zoete citrusvruchten, gedroogd geel fruit, vanille en acacia. De smaak is prachtig in evenwicht, prettig fris zoet gecombineerd met mooie zuren. De finale heeft een zachte, verfijnde en intense afdronk die eindeloos lijkt te zijn..

Kleur:
Goudgeel

Volume: 0.375L

Lekker bij: Een onweerstaanbare begeleider van crême brulée met citrus, diverse bereidingen van gevogeltelever en blauwaderkazen.

Temperatuur: 8 – 10 C.

Wanneer te serveren: Nu tot maximaal 4 – 6 jaar na de oogst.

Weetje: De druiven in Sauternes worden, dankzij ochtendmist, aangetast door zogenaamde “edele rotting”, waardoor ze indrogen en de wijn een bijzonder rijke, honingachtige geuren smaak krijgt.

  • € 12,95

Aantal

Château Violet Sauternes

Als in het najaar het koude water van de rivier de Ciron in de warme Garonne stroomt ontstaat mist. Aan dit wonderlijke fenomeen dankt Sauternes zijnroem want het is juist dat onder deze weersomstandigheid de sporen van de Botrytis-schimmel zich optimaal vermenigvuldigen en verspreiden. 'Edelerotting' is het resultaat: de druiven raken besmet, aangetast en ze verschrompelen tot rijk geconcentreerde vruchtjes met een mooie zuurgraad. De geschiedenis van Château Violet begint in 1815 als de familie Dufour eenlandgoed verwerft in de Barsacstreek. Dat is vandaag de dag vijf generaties geleden en inmiddels bestrijkt het familiedomein ruim 38 hectare, verspreid over de appellaties Bordeaux, Graves en Barsac-Sauternes. Op zo’n zes hectare grind- en kalkrijke kleigrond staan de stokken voor Château Violet.