Von der Leyen Nahe

Herkomst: Duitsland - Nahe

Druif: Rivaner, Riesling & Muller-Thurgau

Omschrijving: Lichtvoetige elegante wijn. Lichtzoet van smaak, iets bloemig en aroma's van verse muskaatdruiven en exotisch fruit.

Kleur: WIT

Volume: 0.75L

Lekker bij: Goed gekoeld komt de wijn het beste tot zijn recht. Bijvoorbeeld in combinatie met vis of gevogelte en zelfs met lichte salade met kalfs- of varkensvlees.

Temperatuur: 8 C.

Wanneer te serveren: Gemaakt om direct te drinken maar kan nog wel 3 jaar mee..

Weetje: De wijn heeft een laag alcoholpercentage van slechts 8,5% omdat nog niet alle suikers uit het druivensap zijn omgezet in alcohol.
  • € 6,95

Aantal

Von der Leyen Nahe

De in Nederland bekendste Duitse wijnen zijn afkomstig uit de Mosel. Net als in de andere wijngebieden langs de Rijn en de zijarmen daarvan zijn de druivenstokken hier vaak aangeplant op langgerekte stroken op de soms zeer steile hellingen van de rivierdalen. De beroemdste wijngemeenten van de Moezelstreek zijn Bernkastel, Zell, Piesport, Wehlen en Graach. In het hart van de Mittelmosel, vlakbij Wehlen besloten eind jaren ’50 een aantal wijnfamilies intensief te gaan samenwerken. Meer bedrijven in de omgeving zagen de voordelen van aansluiting bij deze organisatie en een decennium later was de Winzergenossenschaft Mittelmosel uitgegroeid tot een enorm sterk orgaan dat zich het maken van kwalitatief betere wijnen als doel bleef stellen. Onder het label Von der Leyen worden uitstekende wijnen gepresenteerd.