La Tordera Brunei Prosecco

Herkomst: Italië - Veneto

Druif: Glera, Bianchetta & Verdiso

Omschrijving: Deze spumante Valdobbiadene is levendig en fris met aroma’s van goudrenetten en verse witte bloemen. De smaak is voor Prosecco begrippen wat droger en heeft een fijnere mousse. 

Kleur: WIT

Volume: 0.75L

Lekker bij: Een verrassende combinatie met lichte voorgerechten zoals garnalen met munt en limoensap. Ook goed inzetbaar tijdens een lichte lunch. 

Temperatuur: 6-8 C.

Wanneer te serveren: Een wijn om nu te drinken maar gaat nog prima 2 jaar mee.

  • € 15,95

Aantal

La Tordera Brunei Prosecco

In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene ligt het domein van La Tordera, waar Bepi Vettoretti in 1918 zijn eerste wijnstokken plantte. Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 70 hectare en staan Bepi’s nazaten Gabriella, Renato en Paolo onder de bezielende leiding van Padre Pietro & Mamma Mirella aan het roer. La Tordera maakt verschillende prosecco’s: depopulaire frizzante en verschillende soorten spumante. La Tordera streeft ernaar om prosecco te maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. Zo heeft La Tordera als enige wijnhuis in de Veneto een CasaClima-certificaat. Dit betekent dat het wijnhuis gebouwd is met behulp van eco-duurzame materialen en methoden. Zo maken ze gebruik van zonnepanelen om zelf energie op te wekken en recyclen ze het water dat ze in de wijngaard gebruiken. Ook maakt La Tordera zo min mogelijk gebruik van sulfiet en worden de flessen en labels gemaakt van gerecycled glas en papier. Het resultaat: pure en frisse mousserende wijnen.