Domaine Thibault Pouilly Fumé

Herkomst: Frankrijk - Loire

Druif: Sauvignon Blanc

Omschrijving: Stuivend bouquet met de kenmerkende geuren van zwarte bessen, groene appel en citrusfruit. Maar ook aroma's van asperge, een verrukkelijke zuurbalans, iets grassigs en rokerigs gevolgd door een voorbeeldige lengte.

Kleur: WIT

Volume: 0.75L

Lekker bij: Als aperitief geschonken of aan tafel bij de voor de hand liggende vis, schelp- en schaaldiergerechten . Dit is zelfverwennerij of een bewijs van subliem gastheerschap.

Temperatuur: 8 C.

Wanneer te serveren: Een wijn om nu te drinken..

  • € 20,95

Aantal

Domaine Thibault Pouilly Fumé

De familie Dezat is één van de oudste wijnbouwfamilies van de Sancerre-streek die al sinds 1550 wijn verbouwen. Heden ten dage wordt Domaine Thibault geleid door Firmin Dezat. Firmin Dezat volgt zijn vader André Dezat op, een leidende figuur in de ontwikkeling en promotie van Sancerre-wijnen sinds 1948. In de loop der jaren kocht André er telkens lapjes land bij en groeide het familiebedrijf uit tot een wijndomein met drieëntwintig hectare in Pouilly Fumé, Sancerre en Menetou-Salon. Van die drieëntwintig hectare liggen er acht in Pouilly-Fumé. De wijngaarden zijn naast sauvignon blanc ook beplant met fumé blanc. De bodem van Pouilly-Fumé, bestaand uit kimmeridge mergel, harde kalksteen en vuursteen, zorgt voor die unieke, kenmerkende mineraliteit in de wijnen. Ieder jaar weer weet Domaine Thibault opnieuw de aandacht te trekken van liefhebbers van de betere Pouilly-Fumé.