Cantine Menhir Primitivo di Manduria

Herkomst: Italië – Apulië

Producent: Cantine Menhir

Druif: Primitivo

Omschrijving: Prachtige tonen van zwarte kersen, pruimen en krenten. Zwoel, toch kruidigheid, vol en stevig van smaak met aangename tannines.

Kleur:
 ROOD

Volume: 0.75L

Lekker bij: Een wijn met karakter en mooi in combinatie met geroosterd vlees, gerijpte kazen en gekruide gerechten. Los van dat een wijn voor bijzondere gelegenheden.

Temperatuur: 16 C.

Wanneer te serveren: Een wijn om direct te drinken, maar kan zeker nog wel drie jaar verbeteren.


  • € 13,95

Aantal

Cantine Menhir Primitivo di Manduria

De Primitivo-druif heeft tegenwoordig ook een ‘eigen’ DOC, de Primitivo di Manduria aan de binnenkant van de hak van de laars, bij het stadje Manduria. In deze streek is de Primitivo helemaal op zijn plek, en levert hij krachtige en stevige wijnen op. De wijngaarden voor deze wijn zijn 35 jaar oud, en leveren iets lagere rendementen op dan bij de andere wijnen van het huis. De wijn moet getypeerd en karaktervol zijn, écht Primitivo, maar zijn vurige karakter moet wel worden afgerond door een rijping op eikenhouten barriques. Dat past prima bij het stevige en volle karakter van de Primitivo uit deze streek. Omdat hij een klein beetje restsuiker bevat, bijna vijf gram per liter, wordt het iets stevige karakter van de wijn mooi afgerond. Het is een heerlijk glas rood, mooi getypeerd voor dit uiterste zuidelijke deel van Italië.