MIP Classic Rose Jeroboam 3L.

Herkomst: Frankrijk – Provence

Druif: Cinsault, Syrah & Grenache

Omschrijving: Deze heerlijke en zeer populaire rosé heeft een zeer lichte rosé kleur met geur- en smaaknuances van rode vruchtjes en citrusfruit naast een verleidelijk kruidenparfum. 

Kleur: ROSÉ

Volume: 3L

Lekker bij: Heerlijk als aperitief, als dorstlesser op het terras, bij maaltijdsalades en niet al te
zware mediterrane gerechten. Ook lekker om mee te nemen naar de BBQ!

Temperatuur: 8 C.

Wanneer te serveren: Deze wijn mag lekker jong gedronken worden, hoe jonger hoe frisser.
Wel rijpt een fles van dit formaat iets langzamer dan zijn kleine zusje dus het is geen straf om te ontdekken dat er nog een exemplaar in de kelder is blijven liggen uit het jaar eerder..

Weetje: De MIP rosé wijnen behoren tot de beste rosé's die er in de Provence worden geproduceerd en zijn een geduchte concurrent van Domaine Ott en AIX. De rosé’s van Domaine Saint Lucie mogen zich verheugen in zodanige belangstelling dat ze vaak in juli al uitverkocht zijn!

Belangrijk: Hier worden maar enkele 3 Liter flessen van gemaakt dus weer er heel snel bij!
  • € 109,95

Aantal

MIP Classic Rose Jeroboam 3L.

Familiebedrijf Domaine Sainte Lucie werd in 1979 opgericht door Michel Fabre en is gelegen aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. Op de overwegend stenige bodem staan vooral Syrah, Grenache, Cinsault en Rolle (Vermentino) aangeplant. Sinds de nieuwe generatie in de vorm van zoon Aurélien, dochter Virginie en partner Guillaume is aangetreden, waait er een frisse wind. De werkwijze op het domein is compleet veranderd. Grote investeringen werden gedaan in de kelders en wijngaarden en er werden stappen gemaakt op het gebied van marketing. ‘Made in Provence’ - beter bekend als MIP - zag het levenslicht. Moderne en technisch volmaakte wijnen, maar met behoud van authenticiteit. Elk perceel wordt apart gevinifieerd om per bodemtype de perfecte vinificatiemethode toe te kunnen passen. Door het warme en droge klimaat heersen er bovendien weinig ziektes in de wijngaarden en is het gebruik van bestrijdingsmiddelen nauwelijks nodig. Deze natuurvriendelijke aanpak heeft vanzelfsprekend een positief effect op de wijnen van Domaine Sainte Lucie. Die zijn namelijk fruitrijk, elegant kruidig, floraal en bovenal zuiver.