Tedeschi Ripasso ‘Capitel San Rocco’

Herkomst: Italië - Veneto

Druif: Rondinella, Molinara & Corvina

Omschrijving: Ripasso is gedeeltelijk gemaakt van ingedroogde druiven en word dus ook wel het 'broertje' van de Amarone genoemd. De smaak is mooi stevig, overwegend kersen, zachte tannine met een lichte complexiteit. De geur bestaat vooral uit kersen, frambozen, krenten en rozijnen.

Kleur: ROOD

Volume: 0.75L

Lekker bij: Stevige pastagerechten, vleesgerechten, harde kazen.

Temperatuur: 18 C.

Wanneer te serveren: Kan nog enkele jaren verbeteren maar nu al prachtig indien je hem even in een karaf overschenkt. Half uur laten staan en genieten..
  • € 22,95

Aantal

Tedeschi Ripasso ‘Capitel San Rocco’

Capitel San Rocco is een bijzondere wijn, gemaakt volgens de ripasso-methode. Ripasso is in aanleg een 'gewone' Valpolicella, die 'nagist' op schillen van Recioto en Amarone, zodra deze in januari, februari is gemaakt. Deze nagisting geeft de wijn een rijk en krachtig karakter, afkomstig van de kracht en de volheid van de gedroogde druiven van zijn dure broertjes.De Capitel San Rocco is daarmee een van de bijzondere droge wijnen van Fratelli Tedeschi. De familie Tedeschi levert al jaren wijnen van onbetwiste topkwaliteit. Niet alleen de wijnen van gedroogde druiven, maar ook de 'gewone' Valpolicellas mogen gelden als specialiteiten van het familiebedrijf. Mede door een rijping van een maand of acht a tien op Frans eiken wordt een onherkenbaar krachtige Valpolicella gecreëerd. Het wijnhuis Tedeschi maakt een groot aantal verschillende wijnen. Naast rode wijnen worden ook witte wijnen gemaakt op basis van druiven uit aangrenzende streken als Soave en Bianco di Custoza. Een deel van de druiven wordt aangekocht bij andere producenten. De beste wijnen zijn afkomstig van eigen wijngaarden uit het hart van de streek, de Valpolicella Classico.