Chateau Fougueyrat Saint Emilion Grand Cru

Herkomst: Frankrijk - Bordeaux

Druif: Merlot & Cabernet Sauvignon

Omschrijving: Zwoel in de geur, licht kruidig, laurier, vanille, rokerig, breed en toch subtiel. Mooi geconcentreerd en mondvullend, een wijn met een uitgesproken rijk karakter waarbij opvalt hoe romig en zacht hij is. Hij smelt op de tong ondanks de zachte tannines in de afdronk.

Kleur: ROOD

Volume: 0.75L

Lekker bij: Mooi bij lichte wildgerechten, reebiefstuk met dadelpuree, fazant, stoofpot van konijn en licht belegen kazen.

Temperatuur: 16 - 18 C.

Wanneer te serveren: Een wijn om direct te drinken, maar kan nog zeker wel een jaar mee..
  • € 22,95

Aantal

Chateau Fougueyrat Saint Emilion Grand Cru

Sinds 2000 is er continu geïnvesteerd in het kasteel en de wijngaarden om het enorme potentieel van zijn terroir te onthullen. De wijngaarden zijn ideaal gelegen op het plateau van Saint Emilion, in de buurt van de prestigeuze cru’s (Larmande, Dassault, Cap de Moulin etc.). 85% Merlot, 9,5% Cabernet Franc en 5,5% Cabernet Sauvignon. Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken 30 jaar, de wijnstokken zijn opnieuw uitgelijnd en zelfs een deel heraangeplant. Tijdens het groeiseizoen wordt tweemaal kortsnoei (vendanges vertes) toegepast. Ligging van de wijngaarden is op het zuiden. Plantdichtheid is 6.500 wijnstokken / ha. Bodemtype: klassiek zand op groene klei. De druiven worden met de hand geoogst en gesorteerd in de kelder. Opbrengst is ca. 45 hl/ha. Vergisting vindt plaats in cement en roestvrij staal, voorzien van een thermoregulatiesysteem. De vinificatie is traditioneel met een lange gisting. Voor de rijping wordt voor ¼ deel nieuwe en gedeeltelijk 1 of 2 jaar oude barriques van Frans eikenhout gebruikt. Dankzij de Merlot druif is Château Fougueyrat al jong op dronk, maar uiteraard kan het meerdere jaren kelderrijping tegemoet gaan.