Baron de Ley ‘Club Privado’ Semi-Crianza

Herkomst: Spanje - Rioja

Druif: Tempranillo 

Omschrijving: Elegant geurpalet met veel karakter, vanille tonen en geuren van aardbei en kers. Speelse sappige smaak met jeugdig rood fruit. Subtiele vanilletonen en fijne tannine door een korte houtrijping van slechts enkele maanden.   

Kleur: ROOD

Volume: 0.75L

Lekker bij: Diverse vleesgerechten en bij milde kazen. 

Temperatuur: 18 C.

Wanneer te serveren: Tot 5 – 6 jaar na oogstdatum.. 

Weetje: Baron de Ley Rioja Club Privado is volgens Harold Hamersma een buitenkansje, en hij geeft deze mooie wijn een 8+ in De Grote Hamersma.
  • € 9,95

Aantal

Baron de Ley ‘Club Privado’ Semi-Crianza

Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op te richten. Een zogenaamde single-estate bodega met druiven van eigen wijngaarden, een uniek concept in Rioja (waar meer dan negentig procent van de wijnbedrijven traditioneel afhankelijk is van lokale druiventelers). Op deze wijze houdt men de kwaliteitsbewaking van de wijn in eigen hand. Tegenwoordig behoort Barón de Ley met meer dan vijfhonderd hectare wijngaarden tot de succesvolste wijnbedrijven van Spanje. Oorspronkelijk is deze Club Privado bedoeld voor de wijn liefhebbende leden van de exclusieve investeerdersclub verbonden aan Barón de Ley. Op hun verzoek werd een lichter type wijn ontwikkeld dat wel alle herkenbare eigenschappen van een Rioja in zich zou dragen. En zo zag deze zogenaamde semi crianza, een iets korter op hout opgevoede wijn, het licht.