Taylor’s Fine White Port

Herkomst: Portugal - Douro

Druif: Verdelho & Malvasia

Omschrijving: Geurt naar marmelade en witte fruittonen als peer en meloen. Aangenaam zoet van smaak met een aanzet van zwoel gedroogd en gekonfijt fruit; abrikoos, perzik en rozijnen. 

Kleur: WIT

Volume: 0.75L

Lekker bij: Te serveren als aperitief, gerechten waarin kappertjes zijn verwerkt met olijven en/of garnaaltjes en gerookte vis.

Temperatuur: 6 – 8 C.

Wanneer te serveren: Binnen 3 – 4 jaar na aankoop
  • € 14,95

Aantal

Taylor’s Fine White Port

Het herkomstgebied voor port is de Dourovallei. Hier bevinden zich de wijngaarden van Taylor’s, opgericht in 1692 door de Engelse koopman Job Bearsley. Nu, meer dan drie eeuwen later, is Taylor’s nog steeds een familiebedrijf, onder bezielende leiding van Alistair Robertson. In de loop der jaren werden de uniek gelegen, steile Quinta’s (wijngaarden) Vargellas, Terra Feita en Junco aangekocht. Van deze Quinta’s komen Taylor’s beroemde vintage ports. Het charmante treinstationnetje bij Quinta de Vargellas heeft al vele portliefhebers in vervoering gebracht. Ook beschikt het huis over grote reserves houtgerijpte port, waaruit de prachtige oude tawny’s gecreëerd worden. Tenslotte stond Taylor’s aan de wieg van de Late Bottled Vintage. Taylor’s is een porthuis met klassieke wortels, waar de druiven nog ouderwetsworden getreden in ‘lagares’, op Portugese muziek. Tegelijk staat men metbeide benen in het heden en zet men zich in voor onder meer duurzaam wijngaardbeheer.