Pistache gepeld

Herkomst: Boom (Pistacia Vera) – Californië

Verkrijgbaar in: Rauw & Gebrand

Te gebruiken voor o.a.: Als vleesvervanger, in taarten, met ijs, in koekjes, in cake en bij kip & pasta.

Waarom zijn Pistache noten gezond?

Het hart: Een van de grootste voordelen van de pistache voor de gezondheid is dat het een hartvriendelijke noot is. Uit onderzoek naar pistachenoten blijkt dat een regelmatige consumptie van pistachenoten het slechte (LDL) cholesterolgehalte in het lichaam verminderen. De antioxidanten, fytosterolen, enkelvoudig én meervoudig onverzadigde vetzuren helpen allemaal het hart gezond te houden.

Diabetes: Pistachenoten helpen bij het bestrijden van diabetes. Bij mensen die lijden aan diabetes, gaan suikers een reactie met eiwitten, waardoor de eiwitstructuren aangetast worden. Dit proces staat bekend als glycatie. Onderzoek heeft uitgewezen dat antioxidanten in pistachenoten helpen bij het verminderen van het glycatieproces en helpen dus diabetes onder controle te houden.

Voorkomen van kanker: Pistachenoten bevatten relatief veel vitamine E ten opzichte van andere noten, met name de vitamine E van het type gamma-tocoferol. Juist dit type vitamine E blijkt de kans op longkanker en prostaatkanker te kunnen verkleinen, zo blijkt uit onderzoek.

Lustopwekkende eigenschappen: Volgens onderzoek hebben pistaches invloed op de vitaliteit bij mannen. Er is aangetoond dat bij mannen met erectieproblemen die drie weken lang dagelijks ongeveer 100 gram pistachenoten aten, de erectie met ongeveer 50 procent verbeterde.

Verder helpen Pistachenoten bij een verminderd risico op leeftijdsgebonden netvliesveroudering, behouden van gewicht & een verbeterde opname van ijzer.
  • € 9,95
  • per 250 gr.

Bereiding

Aantal (gram)

Pistache gepeld