Paranoten

Herkomst: Boom (Bertholletia excelsa) - Brazilië - Bolivia

Verkrijgbaar in: Rauw

Te gebruiken voor o.a.: Lekker in de muesli, als topping op een dessert, rauwe taarten en met chocolade.

Waarom zijn Paranoten gezond?

Hart- en bloedvaten: Paranoten bevatten meer dan 50 maal zoveel selenium als de meeste andere voedingsmiddelen, dit is een belangrijke antioxidant die je lichaam beschermt tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn zeer reactieve deeltjes die cellen en weefsels kunnen oxideren en daardoor beschadigen. Uit onderzoek blijkt dat selenium deze vrije radicalen neutraliseert en beschermt daardoor tegen een aantal ziekten, waaronder hart- en vaatziekten als atherosclerose (aderverkalking). Ook de omega-6 vetzuren in de noten helpen hierbij.

Bescherming tegen kanker: Onderzoek heeft aangetoond dat het hoge seleniumgehalte in paranoten, gecombineerd met de grote hoeveelheid antioxidanten, zoals flavonoïden en fytosterolen, helpt om verschillende vormen van kanker tegen te gaan.

Sterke spieren en zenuwen: Paranoten bevatten tweemaal zoveel magnesium als andere noten. Magnesium is van vitaal belang voor een gezonde groei van botten, spieren en andere weefsels en organen van het lichaam. Het mineraal helpt bij het handhaven van een gezonde bloeddruk, ondersteunt het immuunsysteem, ondersteunt de zenuwfunctie en houdt de botten sterk. Ook is het betrokken bij de stofwisseling, beïnvloedt de insuline-activiteit en regelt de bloedsuikerspiegel van het lichaam. Een magnesiumtekort verandert het metabolisme van calcium en de hormonen verantwoordelijk voor de regulering hiervan.

Op gewicht blijven: Een ander belangrijk voordeel van selenium is dat het een goede werking van de schildklier stimuleert. Daarnaast zorgen het hoge gehalte eiwitten en voedingsvezels van de paranoten dat het hongergevoel wegblijft en het hoge gehalte magnesium in de noten zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel op peil blijft. Beide factoren leiden ertoe dat er minder gesnackt wordt tussen de maaltijden, en dat er minder calorierijk voedsel gegeten wordt. Paranoten helpen dus bij het op gewicht blijven.

Sterke botten & tanden: Paranoten bevatten een hoog gehalte aan fosfor en calcium, die ervoor zorgen dat sterkte en duurzaamheid van de botten en tanden verbeteren, daarnaast kan fosfor ook het ontstaan van aan leeftijd gerelateerde aandoeningen zoals osteoporose voorkomen.
  • € 7,95
  • per 250 gr.

Aantal (gram)

Paranoten