Cranberries

Herkomst: Plant (Vaccinium macrocarpon) – Noord-Amerika

Verkrijgbaar in: Gedroogd

Te gebruiken voor o.a.: Cranberries zijn perfect om als snack te eten, te mengen door yoghurt, muesli of gebruik deze zoete besjes bij het bakken. Ze geven een fruitige smaak aan koekjes of andere traktaties.

Goed voor: 

Vitaminen
Cranberries zijn mede zo gezond door de vele vitaminen die ze rijk zijn. Zo zitten er in cranberries vitamine C, vitamine E, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B5, vitamine B6, vitamine B11 en vitamine K. Een ware vitaminebom dus! Het is erg belangrijk om vitaminen binnen te krijgen, omdat vitaminen zorgen voor groei, herstel en een betere weerstand.

Mineralen
Behalve vitaminen bevat de cranberry ook erg veel mineralen. Zo vind je in de bes mangaan, koper, ijzer, kalium, calcium, magnesium, fosfor en zink! We hebben mineralen nodig om te functioneren, want mineralen transporteren zuurstof en energie. Daarnaast zijn mineralen erg belangrijk voor onze botten, ons zenuwstelsel en onze hersenen. En met het eten van cranberries, houd je hier allemaal goed rekening mee!"

Proanthocyanidinen
Van proanthocyanidinen heb je wellicht nog nooit gehoord. Toch is het een belangrijke voedingsstof van de cranberry. Proanthocyanidinen zijn supergezond en helpen bij het voorkomen en genezen van allerlei ziekten.

Vezels
Ook vezels zijn te vinden in cranberries. Vezels zorgen onder andere voor een verzadigd gevoel en een gezonde spijsvertering.
Anti-oxidanten
Cranberries zitten vol met anti-oxidanten. Anti-oxidanten beschermen ons tegen allerlei ziekten, omdat ze meewerken aan een goed immuunsysteem. Met andere woorden houden anti-oxidanten het lichaam dus zo gezond mogelijk! En dat kan prima werken met gezonde cranberries.

Daarnaast bevatten cranberries geen vet!
  • € 4,95
  • per 250 gr.

Aantal (gram)

Cranberries