Hazelnoten wit

Herkomst: Hazelaar (Corylus avellana) - Italië (Piëmonte)

Verkrijgbaar in: Rauw & gebrand

Te gebruiken voor o.a.: Chocoladepasta, Biscotti, Hazelnootsaus en als topping op diverse soepen en/of gerechten..

Waarom zijn Hazelnoten gezond?

Vitamine-E: Hazelnoten zijn een uitstekende bron van vitamine E en magnesium. Vitamine-E houdt de huid, zenuwen, spieren, rode bloedcellen en het hart gezond. Het helpt ook om hart- en vaatziekten te voorkomen.

Diabetes: Hazelnoten zijn goed voor diabetespatiënten, omdat ze vrijwel geen suikers en ook geen schadelijke cholesterol bevatten. Uit onderzoek blijkt dat ze zelfs helpen bij het voorkomen van een tekort aan het goede HDL-cholesterol bij diabetes type 2-patienten.

Regulatie van cholesterol: Uit onderzoek blijkt dat het eten van hazelnoten beter was voor de cholesterolbalans dan een vetarm dieet. De enkelvoudig onverzadigde vetzuren dragen bij ??aan een verhoogd gehalte goede cholesterol (HDL) en verlaging van het slechte cholesterolgehalte (LDL). Deze verhouding is essentieel voor een gezonde cholesterolbalans, wat weer de kans op hart- en vaatziekten verkleint.

Goed voor de zwangerschap: Hazelnoten bevatten foliumzuur (vitamine B11), wat bijdraagt aan het verminderen van de kans op aangeboren afwijkingen bij pasgeboren baby’s. Het stimuleert ook een gezonde celgroei en de vorming van weefsel. Uit onderzoek blijkt dat foliumzuur de kans op een open rug bij baby’s met zo’n 70% kans kan verkleinen.
  • € 4,95
  • per 250 gr.

Bereiding

Aantal (gram)

Hazelnoten wit